Make your own free website on Tripod.com

textielverharder
Start Omhoog

 

 

   

 

Sensuele heks ,

Wat heb je nog nodig ; keramisch hoofdje heks , leeg flesje 0,5 ml , 1 houten stokje 25 cm, voetsteuntje in gips of itonsteen , stof , stockinette en met zwart pigment ingekleurde textielverharder .

 Hoofdje heks ; Beschilderen naar keuze met acrylverf . Dan het geheel vernissen met matte vernis . Het haar vast lijmen met een lijmpistool .Voor het haar heb ik een stukje teddystof gebruikt

 

Dit kopje heb ik in 2001geboetseerd in Darwiklei er is dan een siliconemal van gemaakt om er keramische gips in te gieten om zo later meerder heksjes te kunnen creëren .

Het kopje kan je bestellen .

Marij,

Lichaam ;  giet een bodem gips in een potje naar keuze , zorg dat het voetje niet te klein is zodat het beeldje later stevig genoeg blijft staat . ( zie foto hiernaast ) Als de gips bijna hard is, plaats je in het midden het houten stok waar je na het goed drogen het flesje en geschilderd kopje op vast lijmt .Ik heb een stukje isoleer buis gebruikt om de schouders te maken zo bekom je een mooier profiel .          

Kleding ; Bescherm het kopje met wat huishoudfolie . Dompel je stof onder in de zwarte textielverharder en knijp het te veel aan verharder eruit , drapeer de stof over het beeldje naar keuze , nu ook de stockinette . Laat het geheel drogen en dan pas patineren ( 2 à 3 kleuren acrylverf) met de draaibrusch techniek . Vergeten het voetstukje niet mee te verven .Verwijder voorzichtig de huishoudfolie en breng het haar in model .

Halloween groetjes Marij,

   
 
   

 

 

 

 

Elegante dame

midden het groen

 

Wat heb je nog nodig ; voetje uit iton voorzien van gaatje , 2 saté stokjes , dame in gips , papier decoratie en stockinette voor de kleding ,     textielverharder , acrylverf , borstel , versiering en een warmlijmpistool .   

 

Zo ga je tewerk  Lijm de satéstokjes vast in het itonvoetje en ook in het beeld , indien je dat wenst kan je de stokjes wat inkorten . Doe wat  groene acrylverf  in de textielverharder , goed mengen en beschilder het voetstuk en de dame . Neem nu de papierdecoratie en leg het in wat lauw water zo wordt alles soepel en makkelijk verwerkbaar .  Duw het water voorzichtig uit het papier en dompel het onder in de reeds ingekleurde textielverharder , het teveel aan verharder uit het papier knijpen en draperen naar eigen wens . Doe hetzelfde met de stockinette , die mag onmiddellijk in de verharder gedaan worden . Indien nodig kan je nu de dame en voetstuk nog eens wat bijschilderen . Laat het geheel 24 uren drogen voor je begint met het draaibruschen en patineren van het geheel .  Dan pas kan je beginnen met de versieringen aan te brengen met behulp van het warmlijmpistool .

 

Zo klaar en genieten maar van je eigen gemaakte kunstwerkje.

 

Veel knutselplezier Marij,